Fri frakt över 390 kr
Snabb leverans 1-2 dagar
Trygg & säker e-handel

Vad är Löwengrip Care & Color?

Svensktillverkad skönhetsvård som har en balanserande ­effekt på känslig hy och hårbotten. Anpassad efter det nordiska ­klimatets krav. Produkter som håller vad de lovar. Löwengrip Care & Color (LCC) gör skonsamma produkter som du kan lita ­på, med effektiva och långtidsverkande resultat. LCC är ett ­varumärke utvecklat av Isabella Löwengrip.

Transparens och närvaro
LCC kommunicerar all produktutveckling via sociala medier där kunder kan tycka till och påverka produkternas egenskaper, dofter, förpackningar etc. Tillverkningsprocessen sker således demokratiskt.

Hållbarhet
Löwengrip Care & Color arbetar aktivt med att ­skapa lösningar som är socialt, miljömässigt och ekonomiskt hållbara. Vi har valt att producera alla våra produkter i Sverige vilket innebär att vi kan garantera goda arbetsvillkor för både leveran­törer och återförsäljare, samt korta miljövänliga transportvägar.

Skonsamhet
LCC använder noga utvalda ingredienser och milda dofter som är anpassade för personer med känslig hy och ­hårbotten eller allergi.

Professionella återförsäljare
LCC finns endast hos apotek samt hos professionella hårsalonger med särskilda krav på ingredienser och kvalitet.

Produktutveckling från grunden
LCC utvecklar sina produktrecept i syfte att lösa ett problem. Både formula och dofter har en unik sammansättning från grund till färdig produkt – ­något som är ovanligt i kosmetikbranschen.

Historien – om hur det började

Isabella Löwengrip utvecklade tidigt ett intresse för skönhet. Efter flera år av svår akne, allergi och astma hade hon svårt att hitta produkter på marknaden som passade just hennes behov. Det vill säga produkter som är effektiva och skapar balans men samtidigt är anpassade för känslig hud och hårbotten.

Drömmen om ett eget skönhetsmärke gick i uppfyllelse när hon 2012 ­grundade Löwengrip Care & Color tillsammans med affärspartnern Pingis ­Hadenius. Idag består sortimentet av över 50 produkter och varumärket har mer än 1000 återförsäljare.

All utveckling och produktion av LCC:s produkter sker i Sverige. ­Tillsammans med ett team av erfarna kemister tar Isabella fram hud- och hårvårdsprodukter som är anpassade för ett nordiskt klimat – och speciellt utvecklade för känslig hud.

Uppdaterar...
  • Du har inga produkter i varukorgen.